Oversize Parçalar Nasıl Kombinlenir?

Oversize Giyim Tarzı bir çok kişinin dikkatini çekmiştir. Bedeni sıkı sıkıya sarmayan kıyafetler şimdilerde moda ikonu olmuştur. Sokak modasını güçlendiren oradan ilham almış bir giyim tarzıdır. Modaya yön veren bu parçaların kombinlemek oldukça kolaydır. 

Bir çok rengi bir arada tutan salaş giyim olarak da adlandırılan bu tarz bütün salaş kıyafetlere yansımış durumdadır. Bol kesim pantolon ve tişörtler tercihen dar kalıp ayakkabılarla kombinlenir. 

Oversize Kim Giymeli?

Böyle bir soru aslında sorulmaması gereken bir sorudur. Çünkü bol giyinmeyi seven her kişi bu tarz giyinmeyi tercih edebilir. Ayrıca bu tarzın eskimesi mümkün değildir. Zaman ile yarışan parçalara sahiptir. Dikkatli bakıldığında son sezonlarda hemen hemen aynı özelliklerle gündeme gelmiştir. 

Burada önemli olan kişinin ne giydiği değil nasıl giydiğidir. Güzel kombinle süslenmiş her parça oldukça değerlidir. Zaman zaman küçük numaralarla kombin önerilerini çoğaltmak gerekebilir. 

Oversize Giyim Tarzı hakkında bilinmesi gereken detaylar aşağıda belirtilmiştir.

  • Bol kesim kıyafetlerin zıttı olarak dar kesim ayakkabı ve küçük aksesuarlar kullanılır. 
  • Taşlı ve gösterişli takılar bu giyim tarzına yakışmaz. 
  • Farklı ve şık görünmek için kombine çeşitli saç aksesuarları ve çantalar kullanılabilir. 
  • Bu tarz giyimde genel olarak küçük boyut çanta kullanılır. 
  • Marjinal görünmek adına kullanılan diğer tasarımları kombine eklemek gerekebilir. 
  • Bu tarz giyimde önemli olan küçük detayların göz önünde bulunmasıdır.
  • Genellikle kış aylarının vazgeçilmez kombinidir. 
  • Kombinde kişinin boyu ve kilosu oldukça önemlidir.  Beden seçimini ona göre yapmak gerekir. 
  • Gereğinden fazla bol giyinmek gereksiz avangartlık getirir.

Oversize Giyim Tarzı sokak stiline daha yatkın olduğu için sokak parçalarını kullanmak da tercihen seçilebilir. 

Oversize Kıyafet Ne Demek 

Oversize kıyafetlerin anlamı şık görünürken rahatlığından ödün vermemek demektir. Mükemmel görünmek için dar kesim giymek şart değil demektir. Bu tarz giyim sokak stilini her yere taşıdığı için sıklıkla tercih edilir. Kadın ve erkek ayırt etmeden her kesimden insanın kullandığı hoş parçalardır. 

Burada dikkat edilmesi gereken şey düşük omuzlu kişilerin bir beden küçüğünü tercih etmesi gerekir. Yada büyük yazılı parçalar tercih ederek düşük omuz görüntüsünü saklayabilir. 

Bu tarz giyimde Oversize tişört ve Oversize sweatshirt tercih edilir. Ayrıca Oversize giyim erkek modelleri bayanların tercih etmesi ile farklılaşma yaşamıştır. Bu sebeple Oversize giyim bayan kıyafetleri ile ortak şekilde üretilir. 

Oversize Giyim Tarzı genel olarak gençlerin hitap ettiği bir tarzdır. Çünkü kombinlemesi kolay olduğu için değil bir parça ile bir çok kombin yapıldığı içindir. Zaman zaman zincir detayları ile kombini güçlendirmek mümkündür. Ayrıca soft renkler daha akılda kalıcılık sağlar.

Oversize giyim tarzında salaş örgüler ve topuzlar tercih edilir. Ev topuzu diye tabir edilen saç modeli bu giyim tarzına en çok yakışan modeldir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir