8 Adımda Giysilerinizin Ömrünü Uzatın

 Bir Kıyafetin Ömrü Ne Kadardır sorusu son zamanlarda sürekli gündemdedir. Modacılar ve üretici fabrikalar konuyu yakından takibe alırlar. Kulaktan dolma birkaç bilgi vardır. Fakat hangisi ne kadar doğru bilinmez. 

Her ürünün olduğu gibi  kıyafetlerin de ömrü vardır. Kıyafetlerin düzenli şekilde giyilmesi kullanım talimatlarına uygun ölçüde yıkanması gerekir. takım konusunda ilk temel kurallar bunlardır. Ayrıca çamaşır makinesine gereğinden fazla kıyafet koymak kıyafetleri temizlemez. Bu nedenle daha eski görünürler. 

Uzmanlar tarafından söylenmiş herkesçe kabul edilmiş kıyafet ömrünü uzatma metotları vardır. Bu metotlar 8 adımda aşağıda belirtilmiştir. 

Kazaklarınızı Katlayın

Kazakların eşit şekilde katlanması gerekir. Özellikle örgü kalın kazaklar asıldığında aşağı doğru sünme yapar. Bu da kazağın ömrünü kısaltır. Ayrıca askıda tutmak zamanla askı izine neden olur. Ve kazağın delinmesine yol açar. Kazakların katlanmasına ek olarak kalın örgülere sahip kazakları soğuk suda yıkamak gerekir. Sıcak su örgülerin yumuşaklığını alır. 

Ayakkabıların İçine Gazete Kağıdı 

Uzun süreli giyilmeyen ayakkabılar  oldukça fazla yıpranır. Özellikle birbirinin üstüne binmiş ve ezilmiş ayakkabılar hiç giyilmez hale gelebilir. Bu nedenle ilk önlem olarak ayrı ayrı koymak gerekir. Ayrıca ayakkabıların içinde gazete koymak edilmelerinin önüne geçer. Bu sayede seneler boyunca ayakkabı şeklini korur. 

Çoraplara Saç Spreyi

Çorapların delinmesini önlemek adına geceden saç spreyi sıkmak günlük kullanımda oluşan yırtılmalarını önler. Ayrıca çorap daha rahat giyilir.

Lekelere Anında Müdahale

Lekeler ne kadar çok bekletilirse o kadar zor çıkar. Lekenin tutmaması için en azından nemli bez ile silmek gerekir. Bir Kıyafetin Ömrü Ne Kadardır sorusuna yanıt olarak bir kıyafetin ömrü lekelere anında müdahile edildiği kadardır denilebilir. 

Kotlarınızı Ters Yüz Yıkayın

Pantolonların renklerini korumak amacıyla tersi çevrilerek yıkanmalıdır. Aynı zamanda kot ceketler de ters yüz yapılarak yıkanmalıdır. Kot pantolonları uygun programda yıkamak gerekir. Zaman içinde kotun renginin akmasını önler. 

Giysilerin ömrünü  uzatmak için neler yapılmalıdır sorusuna yanıt olarak kotların ters yıkanması denilebilir. 

İç Çamaşırlarınızı Ayrı Yıkayın

Özellikle saten iç çamaşırları ayrı yıkanmalıdır. Hassas programda düşük derecede yıkanan çamaşırlar kurutma makinesine konulmamalıdır.  

Çok hassas iç çamaşırlarını filenin içinde yıkamak gerekir. Hassas çamaşırlara özel deterjanlar kullanılmalıdır. Çamaşırlar Kendi başlarına kuruduğunda daha kolay ütülenir.

Fermuarları Kapayın 

Açık fermuar makine içerisinde diğer kıyafetlere zarar verir. Fermuarın kapatılması gerekir. Aynı zamanında açık olan fermuarlar daha çabuk eskir. 

Yıkamanın İncelikleri 

Her kıyafetin kullanım talimatı vardır. Kıyafete uygun şekilde yıkama yapmak gerekir. Aksi halde kıyafetler çabucak eskir. Ayrıca yıkama esnasında çok fazla deterjan kullanmak tehlikelidir. Çamaşır makinesinin haznesine miktarından fazla çamaşır koymak kıyafetlerin yıpranmasına sebep olur. Ayrıca güzel temizlenmez. 

Bir Kıyafetin Ömrü Ne Kadardır sorusu kıyafetin durumuna göre değişir. Yukarıda belirtilen maddelere dikkat edilirse uzun süre giyilebilir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir